SOC: Subaru se retrage din WRC!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 16.12.2008
Campionatul Mondial de Raliuri primeste o lovitura dura: Triplii campioni mondiali de la Subaru se retrag din competitie!

Dupa ce Suzuki anuntase ieri ca renunta in 2009 la spijinirea echipei dedicate din WRC, Subaru a anuntat astazi oficial ca, din cauza crizei financiare, va renunta de asemenea la cea mai cunoscuta competitie de raliu din lume.

WRC primeste astfel o lovitura extrem de dura. Subaru World Rally Team (SWRT) se afla in Campionatul Mondial de Raliuri din 1993, fiind o echipa cu experienta si istorie. Detinatoare a trei titluri mondiale la constructori si trei la piloti (ultimul castigat in 2003), Subaru a reusit sa isi atraga de partea sa fani din toata lumea, aparitia modelului Impreza in versiune WRC in aceasta competitie fiind garantul vanzarilor ridicate ale modelului la nivel mondial.

Actualii piloti ai echipei, Petter Solberg si Chris Atkinson (foto 1), doua dintre figurile cunoscute ale WRC, aveau contract cu echipa nipona pana la sfarsitul anului viitor, viitorul lor fiind deocamdata incert. Cei doi au terminat sezonul 2008 pe locurile 6, respectiv 5 in clasamentul pilotilor, reusind sa duca echipa japoneza pe locul al treilea la "General", dupa Citroen si Ford.

via | Subaru

Taguri: Subaru, WRC

Comentarii (6)

  • eroare
    Atkinson a terminat pe 4 sau cel putin asa arata tabelul din dreapta. Grazie!
    0 0
  • Razvan
    Nu are sens
    Eu stiu ...

    Nu prea cred ca ar fi o miscare buna ptr Subaru sa plece din WRC! Ok, si'au facut deja o imagine .. etc, dar pana la urma situatia in care s'au aflat de a vinde sute si mii de masini, a fost tocmai din traditia avuta in WRC! WRX .. STI .. cu se mai lauda dupa aia, cu tehnica facuta in laborator, nu mai se poate spune ca e °tehnica venita direct din WRC° .. samd.

    WRC fara Subaru si Subaru fara WRC nu prea mai au sens, separate, parerea mea !
    0 0
  • Slab
    La cat de prost au mers in ultimii ani, a venit si criza asta care la-a pus capac. Pacat, ce câini de rasă au fost şi ce maidanezi au ajuns.
    P.S. am vazut ca apar reclame postate printre comentarii: sunt intenţionate sau...?
    Dacă sunt intenţionate, măcar adăugaţi un marker pentru ele :)
    0 0
  • pacat
    subaru e membru familiei wrc,
    nu daca cei de la wrc ar face ceva sa ajute echipele...
    sper ca subaru sa ramana in wrc :|
    0 0
  • hmmm...
    auziti mai baieti... Dar voi permis de conducere categoria B aveti? :)))
    0 0
  • Subaru WRC........
    Ii o stire ffff trista si foarte dezamagitoare pt toti fanii Subaru,sa aflam ca numai in cateva luni de criza sa se retraga una din echipele cele mai iubite din WRC,ii pacat ca o echipa foarte buna ca si Subaru sa se retraga fara drept de apel,sa isi inchida portile in lumea raliurilor.A facut o traditie si a facut-o frumos,sper ca sa se poata face ceva sa se mentina in WRC "Subaru Factory Team".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru